Fastelavnsboller

Ingredienser (16 stk)

200 g smør

1,5 dl mælk

50 g gær

350 g mel

1 knsp groft salt

2 spsk sukker

1 æg

 

creme:

1 dl mælk

1,5 dl piskefløde

2 spsk sukker

0,5 vanillestang

2 æggeblommer

2 spsk maizenamel

 

glasur:

100 g flormelis

2-3 spsk kakao

1-2 spsk kogende vand

 

Sådan gør du

  1. Smelt smøret, og hæld mælken i.
  2. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Lad dejen hæve i 30 min.
  4. Lav cremen imens. Lad mælk, piskefløde, sukker og flækket vanillestang koge op.
  5. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en skål.
  6. Hæld lidt af den kogende fløde i skålen og hæld denne blanding tilbage i i gryden med den kogende fløde.
  7. Kog cremen i 3-4 min og rør godt, så den ikke brænder på.
  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på 30×30 cm.
  9. Skær den i 16 mindre firkanter og kom en klat creme på hver.
  10. Bøj spidserne mod midten og klem dem sammen. Læg bollerne på pladen med sammenføjningen nedad.
  11. Efterhæv i 20 minutter.
  12. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  13. Lad dem afkøle på en bagerist.
  14. Rør glasuren samme og pynt.

Skriv et svar