Ingredienser (16 stk)
200 g smør
1,5 dl mælk
50 g gær
350 g mel
1 knsp groft salt
2 spsk sukker
1 æg
creme:
1 dl mælk
1,5 dl piskefløde
2 spsk sukker
0,5 vanillestang
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
glasur:
100 g flormelis
2-3 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand
Sådan gør du
- Smelt smøret, og hæld mælken i.
- Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne.
- Lad dejen hæve i 30 min.
- Lav cremen imens. Lad mælk, piskefløde, sukker og flækket vanillestang koge op.
- Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en skål.
- Hæld lidt af den kogende fløde i skålen og hæld denne blanding tilbage i i gryden med den kogende fløde.
- Kog cremen i 3-4 min og rør godt, så den ikke brænder på.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på 30×30 cm.
- Skær den i 16 mindre firkanter og kom en klat creme på hver.
- Bøj spidserne mod midten og klem dem sammen. Læg bollerne på pladen med sammenføjningen nedad.
- Efterhæv i 20 minutter.
- Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
- Rør glasuren samme og pynt.