Kategoriarkiv: Snacks

Knækbrød

Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

3,5 dl mel

2 dl vand

1,25 dl olie

1 tsk bagepulver

0,75 tsk fint salt

 

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Del i 3 portioner.
  3. Rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir.
  4. Skær for med en skarp kniv, hvor brødet skal deles efter bagning.
  5. Bages midt i ovnen i ca 10 min ved 165 grader.

Saltmandler

Ingredienser ved saltede mandler:

200 g. mandler med skind.

3 spk fint salt

2 dl. vand.

Ingredienser med røget paprika:

200 g. mandler med skind.

3 spk fint salt

2 dl. vand.

1½ spsk spansk røget paprika

Fremgangsmåde:

Kog vandet med saltet i til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Hvis det er paprika mandler tilsættes paprikaen efter, at saltet er opløst. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter. Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade. Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.