Kategoriarkiv: Opskrifter

Banankage

Ingredienser

3 æg

170 g sukker (2 dl)

2 tsk vanillesukker

125 g mel (2 dl)

1 tsk bagepulver

100 g smeltet og afkølet smør

1 moset banan

chokolade

 

Sådan gør du

  1. Pisk æg, vanillesukker og sukker til æggesnaps.
  2. Bland mel og bagepulver
  3. Vend mel i æggesnapsen skiftevis med smøret.
  4. Vend den mosede banan i dejen
  5. Bag nederst i ovnen ved 175 grader ca. 50-55 min.

Knækbrød

Ingredienser

1 dl havregryn

1 dl sesamfrø

1 dl hørfrø

1 dl solsikkefrø

1 dl græskarkerner

3,5 dl mel

2 dl vand

1,25 dl olie

1 tsk bagepulver

0,75 tsk fint salt

 

Sådan gør du

  1. Rør alle ingredienser sammen.
  2. Del i 3 portioner.
  3. Rul hver portion ud mellem to stykker bagepapir.
  4. Skær for med en skarp kniv, hvor brødet skal deles efter bagning.
  5. Bages midt i ovnen i ca 10 min ved 165 grader.

Saltmandler

Ingredienser ved saltede mandler:

200 g. mandler med skind.

3 spk fint salt

2 dl. vand.

Ingredienser med røget paprika:

200 g. mandler med skind.

3 spk fint salt

2 dl. vand.

1½ spsk spansk røget paprika

Fremgangsmåde:

Kog vandet med saltet i til saltet er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det koge op igen. Hvis det er paprika mandler tilsættes paprikaen efter, at saltet er opløst. Tag gryden af varmen og lad det stå med låg på i 15 minutter. Si derefter vandet fra og hæld mandlerne ud på en bageplade. Sæt dem i ovnen i 20 minutter ved 150 grader.

Pastasalat med kylling og æbler

Ingredienser (4 personer)

250 g kylling

200 g pastaskruer

150 g bacon i skiver

1-2 æbler

 

dressing:

4 dl cremefraiche

1-2 dl let mayo (kan udelades)

1 tsk lime-/citron-saft

1-2 spsk karry

salt

peber

 

Sådan gør du

  1. Kog pastaen. Køl af med koldt vand.
  2. Skær kylling i mundrette stykker.
  3. Klip bacon i mindre stykker og steg på panden.
  4. I fedtet fra baconen steges kyllingen.
  5. Skær æblerne i stykker
  6. Bland dressingen og bland de afkølede ingredienser i.

Pizzadej (AMO)

Ingredienser

500 g mel

35 g gær

3-3,5 dl vand

1,5 spsk olie

1,5 tsk salt

 

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i håndvarmt vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt dejen ca. 4-6 min, til den er glat og smidig. Form en kugle.
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 30 min.
  4. Slå dejen ned og form den til en kugle og lad den efterhæve ca. 30 min til dobbelt størrelse.

 

Bearnaise sauce

Ingredienser (3-4 personer)

250 g smør

6-8 spiseskefulde god eddike (f.eks. hvidvinseddike)

6-8 spiseskefulde hvidvin (kan erstattes med vand)

1 løg

1 bundt estragon eller 2 spsk. tørret

1 lille håndfuld kørvel (kan udelades)

3-4 æggeblommer

Lidt citronsaft (evt. fra koncentrat)

Salt

Hvid peber (eller alm. sort)

Cayenne peber

 

Tilberedning

Klaret smør

  1. Klar smørret ved at langsomt at opvarme smørret
  2. Når smørret er smeltet hældes den klare del over i en ny beholder og det hvide bundfald kasseres

Bearnaiseessens

  1. Stokke fra den friske estragon, eddike, hvidvin, finthakket løg, lidt salt og peber kommes i en gryde og koges indtil lidt under halvdelen er tilbage
  2. Si essensen over i en ny gryde (ikke teflon).

Samling af Bearnaisesaucen

  1. Du kan nu vælge en af to veje: Den tøsede hvor du pisker saucen sammen i en gryde over et vandbad for at undgå at saucen skiller eller den hårde måde direkte på kogepladen på laveste varme (!) Jeg foretrækker selvfølgelig… vandbad:)
  2. Pisk æggeblommerne i gryden med essensen til det skummer og tykner lidt
  3. Pisk herefter smørret i en skefuld ad gangen til at starte med (6-7 skefulde) og derefter i en tynd tynd stråle
  4. Umiddelbart før servering smages til med citronsaft, salt, peber og lidt cayennepeber
  5. Til sidst tilsættes de hakkede estragonblade og evt. kørvel

Efterårsgryde med svinekød og nudler

efteraarsgryde-med-svinekoed-og-nudler
Billede fra: http://viskalspise.dk/opskrifter/svinekoed/efter%C3%A5rsgryde-svinek%C3%B8d-nudler.html

Ingredienser (2 pers)

250 g hakket svinekød

Et kg kød, er fint passende til 4 personer , hvis man også giver lidt ekstra nudler.

1 tsk karry

1 finthakket chili

1 stort løg eller 1 porrer (ca. 150 g)

250 g kartofler (kan udelades)

2 gulerødder

150 g hvidkål

1-2 stilke bladselleri (kan udelades)

4-5 dl bouillon

salt

peber

50 g fuldkorns ægnudler

 

Sådan gør du

  1. Kom det hakkede kød i en varm gryde.
  2. Vend kødet til det skiller og ændrer farve.
  3. Tilsæt karry.
  4. Tilsæt løg i tern eller porrer i tynde skiver.
  5. Tilsæt kartofler i tern, gulerødder i stave, finthakket chili, fintsnittet hvidkål og blegselleri i skiver samt bouillon, salt og peber.
  6. Læg låg på gryden.
  7. Skru ned til middel varme og kog det 10 minutter.
  8. Skub fyldet over i den ene halvdel af gryden.
  9. Læg halvdelen af ægnudlerne i væsken.
  10. Skrub fyldet over i den anden halvdel af gryden og kom resten af ægnudlerne ned i væsken.
  11. Kog videre under låg i ca. 5 minutter til alt er mørt.
  12. Smag til med salt, peber og karry.