Kategoriarkiv: Småkager

Fedtebrød

Ingredienser

125 g mel

0,25 tsk hjortetaksalt

125 g margarine

65 g sukker

65 g kokosmel

glasur:

100 g flormelis

1 spsk vand

 

Sådan gør du

  1. Bland melet med hjortetaksalt og mas margarinen i.
  2. Tilsæt sukker og kokosmel.
  3. Ælt dejen til en ensartet masse.
  4. Lad dejen hvile i køleskab i ca. 10 min.
  5. Del dejen i 4 stykker og tril dem til stænger i pladens længde.
  6. Læg alle 4 stænger på en plade og tryk dem flade (ca. 10 cm brede)
  7. Bag dem lysebrune ca 10 min ved 175 grader.
  8. Stryg straks glasur på stængerne og skær dem i snitter på pladen.
  9. Tag dem først af pladen, når de er afkølede.

Brunkager

Ingredienser

1 kg mel

500 g smør

120 g brun farin

380 g sukker

250 g lys sirup

1 brev kanel (25 g)

1 brev nellike (8 g)

125 g grofthakkede mandler

15 g potaske (opløses i lidt kogende vand)

 

Sådan gør du

  1. Sukker, brun farin, smør og sirup smeltes til kogepunktet (må IKKE koge).
  2. Når massen er lunken kommes krydderierne og potasken i.
  3. Mandler blandes i melet og æltes sammen med den lune sukkermasse.
  4. Lad dejen hvile mindst en time.
  5. Rul til stænger.
  6. Skæres og bages ved 175 grader i 5-10 min.