Kategoriarkiv: Brød

Fastelavnsboller

Ingredienser (16 stk)

200 g smør

1,5 dl mælk

50 g gær

350 g mel

1 knsp groft salt

2 spsk sukker

1 æg

 

creme:

1 dl mælk

1,5 dl piskefløde

2 spsk sukker

0,5 vanillestang

2 æggeblommer

2 spsk maizenamel

 

glasur:

100 g flormelis

2-3 spsk kakao

1-2 spsk kogende vand

 

Sådan gør du

  1. Smelt smøret, og hæld mælken i.
  2. Rør gæren ud i blandingen og tilsæt resten af ingredienserne.
  3. Lad dejen hæve i 30 min.
  4. Lav cremen imens. Lad mælk, piskefløde, sukker og flækket vanillestang koge op.
  5. Rør æggeblommer og maizenamel sammen i en skål.
  6. Hæld lidt af den kogende fløde i skålen og hæld denne blanding tilbage i i gryden med den kogende fløde.
  7. Kog cremen i 3-4 min og rør godt, så den ikke brænder på.
  8. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på 30×30 cm.
  9. Skær den i 16 mindre firkanter og kom en klat creme på hver.
  10. Bøj spidserne mod midten og klem dem sammen. Læg bollerne på pladen med sammenføjningen nedad.
  11. Efterhæv i 20 minutter.
  12. Bag bollerne midt i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
  13. Lad dem afkøle på en bagerist.
  14. Rør glasuren samme og pynt.

Pizzadej (AMO)

Ingredienser

500 g mel

35 g gær

3-3,5 dl vand

1,5 spsk olie

1,5 tsk salt

 

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i håndvarmt vand.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen, og ælt dejen ca. 4-6 min, til den er glat og smidig. Form en kugle.
  3. Lad dejen hæve tildækket og lunt ca. 30 min.
  4. Slå dejen ned og form den til en kugle og lad den efterhæve ca. 30 min til dobbelt størrelse.